Rövid ismertető az egyesületről és a tóról

A vezetőség:

 • elnök: Deményi Ernő
 • ügyvezető elnök: G. Kovács Gábor
 • gazdasági vezető: Török Lajos
 • ellenőrző bizottság elnöke: Gyöngyösi Tiborné
 • bizottság tagjai: Péter Szabó József, Tallér Benő
 •   A Kiskunmajsai Sporthorgász Egyesületet 1985-ben alakult, amely napjainkra (2018) már több, mint 700 főre gyarapodott.
  Az egyesület 2011 óta a várostól 3 km-re egy új, 4 ha-os Majsa-tó kialakításával működik tovább.

    Az alapítók fő szempontja az volt, hogy egy olyan vízparti szabadidős központot hozzanak létre, ahol a fő tevékenység a horgászat. Az egyesület elhatározta, hogy egy új tó kialakításával a horgászat mellett lehetőség nyíljon a szabadidő kulturált eltöltésére - akár főzéssel egybekötött horgászversenyek, összejövetelek tartására is - családok, baráti közösségek, munkahelyi kollektívák számára.

    A tavat a Magyar Horgász c. magazin is bemutatta.

    A tó partján található kiszolgáló épületek az ott étkezni és pihenni vágyók kényelmét szolgálják.

    A víztározó létrehozása óta eltelt évek alatt gazdag vízi élővilág alakult ki. A tavat övező nádasokat, erdőket, szántókat különböző énekes- és vízi madarak népesítik be. A tó átlagos vízmélysége 1,6 m.
  Horgászati feltételek: állami horgászjegy + területi engedély, vagy napijegy. A parton 60 horgászhely került kialakításra.

    Az intenzív haltelepítésekkel a helyi és vidéki horgászoknak, napijegyeseknek szeretnék emlékezetessé tenni az itt eltöltött időt.

    Megközelíthetősége könnyű: a Kiskunmajsától DK-re, a Szeged felé vezető útról balra, a Zrínyi Miklós utcába, az Ipari Park felé kell lekanyarodni. A Vízműig jobbra bekanyarodva aszfaltút vezet. A csatornán átkelve a tóig kb. 300 m hosszú földút vezet.

  gps latitude: 46.488716, longitude: 19.763686